Voice Dialogue: de rijkdom van meerstemmigheid

Wilma Lubberman en Mieke Voogd geven in 2017 twee keer de 2-daagse cursus gericht op werken met meerstemmigheid in jezelf en in de relaties met anderen. Deze cursus is geschikt voor iedereen die professioneel met mensen werkt: adviseurs, leidinggevenden, coaches, begeleiders, docenten.

Wat bedoelen we met meerstemmigheid?

Binnen de Voice Dialogue wordt de mens opgevat als een verzameling sub-persoonlijkheden of delen. Daarbij kun je denken aan ‘de perfectionist’, ‘de clown’, de ‘pleaser’, de ‘pusher’ en vul maar in. Je kunt je voorstellen dat deze delen eigen belangen hebben en met een eigen stem spreken. De perfectionist wil bijvoorbeeld dat alles foutloos gebeurt en de clown wil mensen aan het lachen maken. Beide hebben uiteindelijk jouw welzijn als hoofddoel. Sommige delen helpen elkaar; anderen juist niet en die kunnen eindeloos twisten in je hoofd. Dan spreken we van een vol hoofd, dat blijft piekeren en verschillende kanten tegen elkaar afwegen.

Sommige kanten staan op de voorgrond, anderen zijn meer verscholen. Wie je bent is dus geen vaststaand gegeven, maar een dynamisch geheel, dat zich laat sturen. Vergelijk jezelf maar eens met een orkest met een dirigent ervoor, of een team met een voorzitter.

Werken met meerstemmigheid betekent sturing geven aan alle kanten van jezelf die worden opgeroepen door een bepaalde situatie of person, zodanig dat je als geheel goed en gezond functioneert. Het betekent ook gevoelig zijn voor de kanten die een ander je laat zien en zelfs het uitnodigen van meer verborgen kanten van de ander.

 

De cursus is bedoeld voor iedereen die:

Praktische informatie

Data in 2017:

De cursusdagen zijn van 9.15- 16.30 uur. Aantal deelnemers: 9-12

Locatie is de praktijk van Coachkwadraat aan de Hoofdweg 148A te Eelde-Paterswolde

Investering voor 2-daagse bedraagt € 350,- (excl. 21% BTW, incl. reader en lunch)

Investering voor 2-daagse +  vervolgdag bedraagt  € 500,- (excl. 21% BTW, incl. lunch)

Download de flyer voor meer informatie Rijkdom van meerstemmigheid

 

Gegevens

Type activiteit: Cursus
Datum: 10 juli 2017
Aanvangstijd: 9.15 - 16.30 uur
Duur: 2 dagen, 10 en 11 juli

Aanmelden
« terug naar de volledige agenda