Joris Brenninkmeijer


Actief als coach en begeleider van teams in verandering. Na mijn studie psychologie was ik werkzaam als projectleider, zelfstandig ondernemer en schaker. Vanaf 1997 verbond ik me aan organisatieadviesbureau CAP advies training coaching in Groningen, waar ik onder meer drie jaar leiding gaf aan het bureau. Sinds 2011 werk ik als zelfstandige. Ik heb ervaring in profit en non profit organisaties.

Hoe?

Mijn werkwijze is praktisch, onderzoekend en humorvol. Praktisch, omdat ik er sterk aan hecht dat coaching een bijdrage levert aan het funktioneren in de praktijk. Ik stel veel en soms scherpe vragen en help je met mijn analytisch vermogen om meer overzicht en inzicht te krijgen. Daarbij valt er af en toe flink te lachen: coaching is een zaak van speelse ernst.

Drijfveer

Jezelf blijven verwonderen en verrassen. Ik geniet er zeer van als de mensen met wie ik werk een nieuw inzicht opdoen over zichzelf of de organisatiecontext waarin ze werken. En een stap nemen die ze van zichzelf niet hadden verwacht.

Typerend

Een nieuwsgierige vraag stellen.

Testimonials


Manager UMCG

"Joris is een snelle denker en kan goed conceptueel en analytisch uit de voeten zonder het praktische uit het oog te verliezen. Als gevolg van de coaching ervaar ik meer rust in mijn werk, meer vertrouwen in mijn beslissingen en heb ik ook meer plezier in wat ik doe. "

Stafadviseur NHL Hogeschool

"Joris heeft een groot arsenaal aan tools tot zijn beschikking waarmee hij snel schakelt. Het resultaat van mijn coachtraject is vergroot bewustzijn van mijn eigen rol en positie. De durf om dingen bespreekbaar te maken in mijn werksituatie is toegenomen. Niet alles lukt, maar het resultaat is een gevoel van bevrijding. "

Projectleider Gasunie

"Joris geeft veel ruimte om zelf dingen te ontdekken en een beetje te graven, maar hij houdt ook steeds de coachvraag en de resultaten in het oog. In de gesprekken ben ik me bewust geworden van mijn drijfveren en achterliggende beweegredenen van mijn gedrag. Daardoor sta ik steviger in mijn werk, krijg ik meer respect van collega’s – ook al doe ik soms ‘onaardig’- en behaal ik aanzienlijk betere resultaten. Als gevolg hiervan is ook mijn werkplezier toegenomen. "

« terug naar alle teamleden