Mieke Voogd


Mieke Voogd

Arbeids- en organisatiepsycholoog/supervisor en eigenaar van Coachkwadraat. Ruim 17 jaar ervaring als organisatieadviseur en manager in de zakelijke dienstverlening, zorg, onderwijs en overheid. Vervolgens in 2006 gestart met Coachkwadraat.

Mijn hart ligt bij het coachen van mensen die met mensen werken. Elke dag geniet ik van het begeleiden van mensen. Ook steek ik graag energie in de professionalisering van coaching en coaches, door me bezig te houden met onderzoek, schrijven van artikelen en bestuurswerk.

Sinds 2016 ben ik voor een dag per week verbonden aan de opleiding Begeleidingskunde, supervisie en coaching aan de Hanzehogeschool.

Hoe?

Mijn werkwijze is professioneel nieuwsgierig, gedegen en creatief. Ik gebruik mijn intuïtie, houd van stilte, vraag door, geef feedback en doe voorstellen, ook wel onorthodoxe. Klanten waarderen mijn rust, ervaring en creativiteit in het vinden van passende werkvormen.

Drijfveer

Liefdevol leren leven is mijn persoonlijke missie, daarin zoek ik elke dag te leren. Professioneel geniet ik wanneer ik zie dat de mensen die ik coach zélf meer gaan durven in het coachen en dat hun cliënten of medewerkers daar beter van worden. Het mooiste vind ik om samen onderzoekend te leren rond zeer complexe begeleidingsopdrachten op het snijvlak van weten en niet (meer) weten en om zodoende ter plekke nieuwe inzichten en gedragsmogelijkheden te ontwikkelen.

Typerend

De vraag: ‘Kun je dat ook anders zien?’

Specialiteiten

Geregeld doe ik een opleiding om mijn mogelijkheden uit te breiden. Zo ben ik geschoold in de supervisiemethodiek, systemisch begeleiden, transactionele analyse, voice dialogue, provocatief coachen, oplossingsgericht werken, inzet van spelvormen en focussen/intuïtief werken. Momenteel doe ik een opleiding fenomenologisch onderzoek. Ik leg je graag uit wat jij daaraan zou kunnen hebben :-)

Testimonials


Directeur bureau zakelijke dienstverlening

"Als supervisor heeft Mieke mij uitstekend geholpen met mijn vraagstuk. Dit heeft ze onder meer gedaan door actief te luisteren, op het juiste moment vragen te stellen en ook haar eigen (levens)ervaringen te delen. Zij heeft precies aangevoeld welke vorm van supervisie mij het beste zou helpen. Soms heftig, maar telkens effectief."

Senior beleidsadviseur gemeente

"Ik heb Mieke leren kennen als een uitzonderlijk goede coach. Zij put op creatieve wijze uit haar brede kennis en ervaring om precies die werkwijze aan te bieden die aansluit bij wat je op dat moment verder brengt."

Beleidsaviseur ziekenhuis

"Mieke is een sociale, toegankelijke, integere en creatieve persoonlijkheid. Mieke denkt mee met de klant en ze is in staat de klant zelf aan het denken te zetten. Dit doet zij op een prettige manier waarin zij haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Een stijl die zich kenmerkt door integriteit, ervaring, expertise en creativiteit."

« terug naar alle teamleden