Mieke Voogd


Mieke Voogd

Arbeids- en organisatiepsycholoog/supervisor en eigenaar van Coachkwadraat. Ruim 17 jaar ervaring als organisatieadviseur en manager in de zakelijke dienstverlening, zorg, onderwijs en overheid. Vervolgens in 2006 gestart met Coachkwadraat. Het accent ligt op supervisie, coaching en organisatieontwikkeling. Sinds 2009 voorzitter van de commissie Kennis en Onderzoek van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching en lid van de Raad voor Begeleidingskunde.

Hoe?

Mijn werkwijze is professioneel nieuwsgierig, gedegen en creatief. Ik gebruik mijn intuïtie, houd van stilte, vraag door, geef feedback en doe voorstellen, ook wel onorthodoxe. Klanten waarderen mijn rust, ervaring en creativiteit in het vinden van passende werkvormen.

Drijfveer

Liefdevol leren leven is mijn persoonlijke missie. Ik geniet ervan wanneer ik zie dat de mensen die ik coach vervolgens zélf gaan overbrengen wat ze hebben geleerd. Of wanneer ik merk dat dat de teams verbaasd zijn dat ze meer met elkaar kunnen dan ze gedacht hadden.

Typerend

De vraag: ‘Kun je dat ook anders zien?’

Wereldcoach

Het werk van de Stichting Wereldcoach (link naar www.wereldcoach.com) ondersteun ik sinds 2010. Ik vind het belangrijk dat ook vrouwen elders in de wereld gebruik kunnen maken van de kennis in mijn vakgebied. Wereldcoach ondersteunt Indiase vrouwen in dorpsraden met een leiderschapstraining. Lokale organisaties voor ontwikkelingssamenwerking voeren het programma uit dat precies is afgestemd op de Indiase context. Per gecoachte en per project draag ik € 50,- af aan Wereldcoach en financier daarmee telkens de scholing van één vrouw.

Testimonials


Directeur bureau zakelijke dienstverlening

"Als supervisor heeft Mieke mij uitstekend geholpen met mijn vraagstuk. Dit heeft ze onder meer gedaan door actief te luisteren, op het juiste moment vragen te stellen en ook haar eigen (levens)ervaringen te delen. Zij heeft precies aangevoeld welke vorm van supervisie mij het beste zou helpen. Soms heftig, maar telkens effectief."

Senior beleidsadviseur gemeente

"Ik heb Mieke leren kennen als een uitzonderlijk goede coach. Zij put op creatieve wijze uit haar brede kennis en ervaring om precies die werkwijze aan te bieden die aansluit bij wat je op dat moment verder brengt."

Beleidsaviseur ziekenhuis

"Mieke is een sociale, toegankelijke, integere en creatieve persoonlijkheid. Mieke denkt mee met de klant en ze is in staat de klant zelf aan het denken te zetten. Dit doet zij op een prettige manier waarin zij haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Een stijl die zich kenmerkt door integriteit, ervaring, expertise en creativiteit."

« terug naar alle teamleden